Anerkendende ord:

En måde at give udtryk for kærlighed på er at sige ord, der opbygger: »Hvor ser du godt ud i den kjole.«, »Tak fordi du hentede mig på arbejdet.« eller opmuntrer: »Jeg har lige læst din artikel. Du skriver fremragende.«

For den der har dette som sit primære kærlighedssprog er ord af stor betydning. Både de positive og de negative, så hold igen med de negative og opprioriter de positive.

Tid til hinanden

Det er vigtigt at bruge tid til hinanden. Ikke bare tid sammen foran fjernsynet, men udelt opmærksomhed, hvor I laver noget sammen. Det har ekstra stor betydning for den, der har tid som sit primære kærlighedssprog. Tid er ikke kun når I snakker sammen, men også når I går en tur i skoven eller løser en opgave sammen.

At modtage gaver

»Gaver siger mere end ord« og for den der har gaver som sit primære kærlighedssprog har det meget stor værdi: »Se, han tænker på mig« eller »Hun huskede mig«. Det betyder ikke så meget om gaven koster penge. Det, der betyder noget, er, at du tænker på vedkommende og den kærlighed gaven er et udtryk for.

Tjenester

Tjenester er en kærlighedsgerning. Sådan oplever mange mennesker det, specielt hvis tjenester er deres primære kærlighedssprog. Det betyder rigtig meget, hvis andre hjælper med opvasken, tømmer skraldespanden eller hjælper med at passe børnene. Specielt hvis du gør det uden at blive bedt om det.

Fysisk berøring

Berøring er en synlig måde at vise kærlighed på. For den der har fysisk berøring som sit kærlighedssprog, betyder et knus, kærtegn og det at holde i hånd meget mere end ord. Det betyder noget, at I holder hinanden i hånden, når I ser en film sammen, eller at du kærtegner din partner, når I er sammen med andre